De 7 voordelen van een houtcomposiet schutting

Een schutting is een belangrijk element in de tuin. Het biedt privacy, zorgt voor een afscheiding tussen verschillende delen van de tuin en het kan ook nog eens een esthetische toevoeging zijn. Bij het kiezen van een schutting is het materiaal een belangrijke overweging. Een materiaal dat de laatste jaren steeds populairder wordt, is houtcomposiet. In deze blog lees je over de 7 voordelen van een houtcomposiet schutting.

1 - Duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van een houtcomposiet schutting is de duurzaamheid. Houtcomposiet is een mengsel van gerecyclede houtvezels en kunststoffen, waardoor het materiaal niet rot, splintert of barst. Hierdoor gaat het materiaal veel langer mee dan traditioneel hout. Een houtcomposiet schutting kan wel tot 25 jaar meegaan.

2 - Onderhoudsvriendelijk

Een ander groot voordeel van een houtcomposiet schutting is dat het onderhoudsvriendelijk is. Het materiaal hoeft niet geschilderd of gebeitst te worden en kan eenvoudig worden schoongemaakt met een tuinslang en wat zeepwater. Je kunt een goede houtcomposiet schutting zelfs afspuiten met een hogedrukspuit om hem klaar te maken voor het nieuwe seizoen. 

3 - Milieuvriendelijk

Houtcomposiet schuttingen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele houten schuttingen. Het materiaal is gemaakt van gerecyclede materialen. Alle kunststoffen zijn gerecycled. De houtvezels zijn veelal afkomstig van houtzagerijen. 

4 - Bestand tegen weersinvloeden

Een houtcomposiet schutting is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en zonlicht. Het materiaal zal nauwelijks verkleuren of vervormen door de zon en zal niet rotten door vocht. Je koopt dus een schutting die er blijvend mooi uit ziet. 

5 - Veiligheid

Een houtcomposiet schutting is veiliger dan een traditionele houten schutting. Het materiaal splintert niet en is daardoor veiliger voor kinderen en huisdieren. Ook bij het zagen van het materiaal komen er geen splinters of scherpe delen vrij. 

6 - Esthetisch aantrekkelijk

Houtcomposiet schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor er voor iedere tuin wel een geschikte optie is. Het materiaal heeft een natuurlijke uitstraling en past daardoor goed in een groene omgeving. Het uiterlijk is de laatste jaren sterk verbeterd. Die geldt in het bijzonder voor de houtcomposiet schuttingen met co-extrusion beschermlaag. Deze laag bevat vaak verschillende kleurtonen en een houtstructuur- of nerf. Compoziet verkoopt uitsluitend houtcomposiet tuinmaterialen met deze beschermlaag. 

7 - Kostenbesparend op de lange termijn

Hoewel de initiële kosten van een houtcomposiet schutting hoger kunnen zijn dan die van een traditionele houten schutting, zijn de kosten op de lange termijn lager. Doordat het materiaal zo duurzaam is, hoef je minder snel te investeren in reparaties of vervanging.

Al met al zijn er veel voordelen te benoemen voor houtcomposiet schuttingen. Het materiaal is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, milieuvriendelijk en veilig. Daarnaast heeft het materiaal een natuurlijke uitstraling en past het goed in een groene omgeving. Op de lange termijn kan het zelfs kostenbesparend zijn. Overweeg dus zeker een houtcomposiet schutting bij het maken van je keuze voor een nieuwe schutting.

Meer blogs