Verzenden

Verzenden

 

Wat zijn de bezorgkosten?

Bestellingen vanaf € 1.500,- incl. btw worden gratis geleverd in Nederland (excl. de Waddeneilanden). Voor kleinere bestellingen zijn de bezorgkosten € 75,-.

Waar leveren jullie?

Wij leveren in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en in België (Vlaanderen). De materialen worden op een goed bereikbare plaats uitgeladen. Helaas kunnen wij de producten niet verder naar een tuin of balkon brengen.

Moet ik thuis zijn als er geleverd wordt?

Dat heeft wel onze voorkeur, maar het is niet noodzakelijk. De materialen kunnen wij dan neerleggen op een geschikte plek. Houd er wel rekening mee dat dit voor eigen risico is. Voor aflevering stemmen we een geschikte plek af om de materialen neer te leggen.

Kan ik een levering uitstellen?

Ja, wij kunnen de levering tot maximaal drie maanden uitstellen. Houd er wel rekening mee dat wij een reeds ingeplande en afgestemde levering tot uiterlijk twee dagen voor levering nog kunnen uitstellen.

Wat is de levertijd van de producten?

Bij elk product op onze website staat de actuele levertijd vermeld. Voor producten die per post verstuurd kunnen worden geldt een levertijd van 1-3 werkdagen. Andere producten worden door onze chauffeur doorgaans binnen twee weken afgeleverd. Enkele dagen nadat de bestelling is gedaan nemen wij telefonisch contact op om de levering in te plannen. Wij leveren van maandag t/m vrijdag. Ongeveer een half uur voor aankomst zal de chauffeur ook nog bellen om de exacte aankomsttijd door te geven.

Wat als mijn bestelling bij levering niet compleet of beschadigd is?

Het is belangrijk om jouw bestelling na levering binnen 24 uur goed te controleren. Je controleert of er (transport)schade is en of de bestelling compleet is. Als je schades constateert of producten mist kun je ons bellen of mailen. Doe dit binnen 24 uur en wij lossen het probleem snel voor je op.

Kan ik bij levering betalen?
Helaas is dat niet mogelijk. De betaling moet uiterlijk de dag voor levering bij ons binnen zijn. Dat is het moment waarop wij de producten overdragen aan het transportbedrijf.

Hoe laat kan ik mijn bestelling verwachten?

Bij het inplannen van de levering van jouw bestelling geven wij altijd een tijdvak van levering door. Dit is een tijdsbestek van twee uur. Zodra wij onderweg zijn naar jou, bellen wij een half uur voor aankomst nog op op het door jou opgegeven telefoonnummer. Zo weet je precies hoe laat je ons kunt verwachten.