Composiet vs Hout

Houtcomposiet.

Houtcomposiet is een materiaal dat gemaakt wordt van houtvezels en gerecyclede kunststoffen. Het wordt steeds vaker gebruikt voor de productie van tuinmeubels, vlonders en andere buitenproducten. Het voordeel van houtcomposiet is namelijk dat het sterk en duurzaam is en niet zal rotten of schimmelen. Ook vergt het veel minder onderhoud dan producten van natuurlijk hout. Steeds meer mensen maken de afweging tussen traditionele producten van hout en houtcomposiet. Natuurlijk hout ziet er zondermeer prachtig uit. Maar naarmate het langer aan weersinvloeden wordt blootgesteld gaat zowel de kwaliteit als de uitstraling achteruit. Dat geldt niet voor hoogwaardig houtcomposiet. Door technologische innovaties is de kwaliteit van houtcomposiet de afgelopen jaren zo sterk verbeterd dat er nauwelijks kwaliteitsdegradatie meer plaatsvindt. Houd er wel rekening mee dat er nog steeds veel goedkope (eerste generatie) houtcomposiet producten in omloop zijn die helemaal niet zo lang mee gaan als je zou verwachten. Laat je dus vooral goed voorlichten als je besluit om voor duurzaam houtcomposiet te gaan. Hieronder worden in detail de voordelen van hoogwaardig houtcomposiet uitgelegd.

Waterdicht.

Wat ons betreft is dit het allergrootste voordeel van houtcomposiet. De nieuwste generatie houtcomposiet producten is rondom voorzien van een co-extrusion beschermlaag en daar kan geen water doorheen dringen. Het voordeel is dat de houtvezels beschermd blijven. Dit heeft een groot positief effect op de levensduur van het product.

Kleurvast.

Laten we eerlijk zijn. De kleur van vers natuurlijk hout zoals teak, douglas of Bangkirai is prachtig. Maar helaas is de kleur van natuurlijk hout niet blijvend. Het wordt onder invloed van de zon grijs. En zo komen we op een volgend groot voordeel van onze houtcomposiet producten. De co-extrusie beschermlaag verkleurt maximaal 10% in 10 jaar en is dus extreem kleurvast.

Onderhoud.

Met houtcomposiet tuinmaterialen is verven, beitsen en kitten voorgoed verleden tijd. Vlekken verwijder je snel met een vochtige doek of met een tuinslang. Houtcomposiet zal ook niet kromtrekken, rotten, schimmelen of scheuren. Je bespaart dus ontzettend veel op onderhoud en dat levert je tijd en geld op!

Prijs.

Een schutting, vlonderterras of nieuwe bekleding voor je tuinhuisje blijft een hele uitgave. Maar door de extreem gestegen prijzen van natuurlijk hout is het prijsverschil met houtcomposiet de afgelopen jaren enorm groot geworden. Houtcomposiet wordt gemaakt van houtvezels en gerecycled plastic. Dat zijn grondstoffen die nog steeds voordelig te krijgen zijn. Reken daarbij dat houtcomposiet vaak ook een veel langere levensduur heeft. Dus tel uit je winst en ga er lekker van op vakantie.

Montage.

Het monteren van composiet tuinmaterialen is eenvoudig. Houtcomposiet verwerk je net als natuurlijk hout met een fijne zaag, zoals een afkortzaag of decoupeerzaag. Geen zorgen om splinters, want die zijn er niet. Onze schuttingen stapel je met de mes- en groefverbinding zo op elkaar in de aluminium tuinpalen. Er komen nauwelijks schroeven aan te pas. Ook het monteren van onze rabatdelen is eenvoudig, want ook die zijn stapelbaar. Vlonderplanken monteer je snel met montageclips. Meer hierover lees je in onze montage instructies of bel ons.

Duurzaam.

Voor de productie van houtcomposiet materialen worden houtvezels
(+/- 45%), gerecycled plastic (+/- 45%) en additieven (+/- 10%) gebruikt. Gerecycled plastic kennen we al langer van allerlei andere toepassingen, maar houtvezels worden minder vaak gebruikt voor het maken van nieuwe producten. De vezels worden niet verkregen door ontbossing, maar door het vermalen van gebruikt
hout zoals meubels. Ook wordt overgebleven zaagsel uit zagerijen en andere
houtbewerkingsbedrijven gebruikt. Erg duurzaam dus.   

Levensduur.

Het is een open deur, maar goed houtcomposiet gaat gewoon veel langer mee dan natuurlijk hout. De verwachte levensduur van vuren of grenen schutting is maximaal 10 jaar. Voor een kwalitatief goede houtcomposiet schutting is dat veel langer en ditzelfde geldt voor vlonders. Dus als je investeert in houtcomposiet tuinmaterialen ben je voorlopig klaar voor de toekomst.

Samples.

Aanvragen

Offerte.

Vraag binnen vijf minuten een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur ontvang je een uitwerkte offerte met alle benodigde materialen voor jouw project.

Aanvragen