Veelgestelde vragen

Bestellen.

Is mijn bestelling goed doorgekomen?
Als je zelf een bevestiging van jouw bestelling via email hebt ontvangen is deze ook goed bij ons binnengekomen. Heb je geen bevestiging ontvangen, controleer dan jouw spambox. Ook niks? Neem dan contact met ons op zodat wij het na kunnen kijken.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?
Geen probleem, dat kan tot twee dagen voor levering per email of telefoon.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Ja, dat kan kosteloos en zonder opgaaf van reden tot 2 dagen voor levering. Om er zeker van te zijn dat wij het annuleringsbericht op tijd ontvangen wordt geadviseerd om (ook) even te bellen.

Kan ik ook telefonisch bestellen?
Ja, dat is mogelijk. Als je er niet uitkomt helpen wij je graag. Je kunt ons bereiken via +31 (0) 33 - 234 0056. Je ontvangt dan per mail een bevestiging van jouw bestelling. Het is belangrijk dat je deze bevestiging goed controleert en aan ons bevestigt.

Kan ik grotere samples bestellen?
Heb je een groot project en wil je onze producten daarbij toepassen? Dat vinden wij hartstikke leuk. Wij helpen je graag en sturen op aanvraag en tegen een kleine vergoeding graag een grotere sample jouw kant op.

Betalen.

Hoe kan ik betalen in de webshop?
Je kunt in onze webshop betalen met iDeal, Bancontact, Visa, Mastercard. Je kunt er ook voor kiezen om het factuurbedrag zelf per bankoverschrijving over te maken naar ons rekeningnummer o.v.v. het factuurnummer. De betaalgegevens vind je op de factuur die je direct na bestellen per email ontvangt.

Kan ik bij levering betalen?
Helaas is dat niet mogelijk. De betaling moet uiterlijk de dag voor levering bij ons binnen zijn. Dat is het moment waarop wij de producten overdragen aan het transportbedrijf.

Zijn de vermelde prijzen op de website inclusief of exclusief BTW?
Alle getoonde prijzen op onze website zijn inclusief BTW.

Kan ik als Belgische zakelijke klant een BTW-vrije factuur krijgen?
Dat is zeker mogelijk. Geef in dit geval per mail de gewenste materialen door, samen met het factuur (en/of bezorgadres) en het BTW-nummer. Wij controleren dan het BTW nummer en zullen een Intracommunautaire factuur opstellen.

Kan ik betalen bij afhalen?
Ja, dat is mogelijk. Er kan dan contant worden betaald of je kunt het bedrag ter plekke overschrijven per bank. Houd rekening met jouw eigen betaallimiet bij de bank. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Kan ik ook betalen via een bouwdepot?
Betalen via een bouwdepot is zeker mogelijk. Soms kun je er voor kiezen om het bedrag al voor te schieten en de factuur in te dienen bij jouw geldverstrekker. Is het voorschieten niet mogelijk? Kies dan voor een bankoverschrijving. De factuur van jouw bestelling krijg je dan op de mail, die jij weer door kunt sturen naar de geldverstrekker.

Afhalen.

Kan ik een bestelling ook afhalen?
Ja, dat is mogelijk. Hiervoor kun je per mail of telefoon een afspraak maken. Wij helpen je graag met inladen.

Waar kan ik mijn bestelling afhalen?
Op het afgesproken tijdstip staat jouw bestelling klaar op de Vlotbrugweg 19 in Almere. Bij aankomst kun je door het hek naar de achterste loods rijden om ons magazijn te bereiken. Het magazijn vind je achteraan het terrein aan de linkerzijde.

Kan ik betalen bij afhalen?
Ja, dat is mogelijk. Er kan dan contant worden betaald of je kunt het bedrag ter plekke overschrijven per bank. Houd rekening met jouw eigen betaallimiet bij de bank. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Wanneer kan ik mijn bestelling afhalen?
Het afhalen van de bestellingen kan vrij snel. Vaak is dit op dezelfde werkdag al mogelijk. Bel van te voren wel even op om dit met ons af te stemmen. Wij helpen je bij aankomst graag met inladen.

Hoe laat kan ik mijn bestelling afhalen?
Wij zijn vanaf 08:30 uur tot ongeveer 17:30 uur aanwezig in Almere. Afhalen kan tussen deze tijden. Geef vooraf wel even aan hoe laat we jou kunnen verwachten, dan houden wij hier rekening mee.

Op mijn bestelde producten zit een langere levertijd, wanneer kan ik dit nu afhalen?
Wanneer de door jou bestelde producten een langere levertijd hebben, kan er pas een afspraak gemaakt worden zodra we de materialen binnen hebben. Kort na binnenkomst zullen wij telefonisch of per mail contact opnemen om een afhaaldatum af te stemmen.

Leveren.

Wat zijn de bezorgkosten?
Bestellingen vanaf € 1.500,- incl. btw worden gratis geleverd in Nederland (excl. De Waddeneilanden) en België (Vlaanderen). Voor kleinere bestellingen zijn de bezorgkosten € 75,-.

Waar leveren jullie?
Wij leveren in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en in België (Vlaanderen). De materialen worden op een goed bereikbare plaats uitgeladen. Helaas kunnen wij de producten niet verder naar een tuin of balkon brengen.

Moet ik thuis zijn als er geleverd wordt?
Dat heeft wel onze voorkeur, maar het is niet noodzakelijk. De materialen kunnen wij dan neerleggen op een geschikte plek. Houd er wel rekening mee dat dit voor eigen risico is. Voor aflevering stemmen we een geschikte plek af om de materialen neer te leggen.

Kan ik een levering uitstellen?
Ja, wij kunnen de levering tot maximaal drie maanden uitstellen. Houd er wel rekening mee dat wij een reeds ingeplande en afgestemde levering tot uiterlijk twee dagen voor levering nog kunnen uitstellen.

Wat is de levertijd van de producten?
Bij elk product op onze website staat de actuele levertijd vermeld. Voor producten die per post verstuurd kunnen worden geldt een levertijd van 1-3 werkdagen. Andere producten worden doorgaans binnen twee weken afgeleverd. Enkele dagen nadat de bestelling is gedaan nemen wij telefonisch contact op om de levering in te plannen. Wij leveren van maandag t/m vrijdag. Een half uur voor aankomst zal de chauffeur ook nog bellen om de exacte aankomsttijd door te geven.

Wat als mijn bestelling bij levering niet compleet of beschadigd is?
Het is belangrijk om jouw bestelling na levering binnen 24 uur goed te controleren. Je controleert of er (transport)schade is en of de bestelling compleet is. Als je schades constateert of producten mist kun je ons bellen of mailen. Doe dit binnen 24 uur en wij lossen het probleem snel voor je op.

Hoe bezorgen jullie mijn bestelling?
De meeste bestellingen worden geleverd op een pallet en met een 18 meter lange vrachtwagen met kooiaap. Met deze kooiaap laadt de chauffeur jouw bestelling uit en lost deze op een goede bereikbare plek voor het huis of op de oprit. Zelf bezorgen wij ook de materialen met onze eigen pick-up. De materialen worden dan met de hand uitgeladen en kunnen op een goede bereikbare plek rondom het huis of de tuin geleverd worden.

Hoe laat krijg ik de materialen geleverd?
Wanneer de materialen door onze transporteur geleverd worden, krijg je de dag voor de levering een e-mail met daarin een tijdvak van levering. Leveren wij de materialen zelf, krijg je vaak al bij het maken van de afspraak een tijdvak door. In beide gevallen wordt je ongeveer een half uur voor aankomst van de chauffeur gebeld met de verwachte aankomsttijd. Vergeet daarom niet het juiste telefoonnummer aan ons door te geven.

Kan ik een voorkeursdatum voor levering doorgeven?
Een voorkeursdatum kan doorgegeven worden. Geef dit als opmerking aan bij het plaatsen van de bestelling of stuur nadat de bestelling geplaatst is een mail naar ons toe. Wij proberen hier dan rekening mee te houden bij het plannen van het transport.

Houtcomposiet.

Kan composiet uitzetten en krimpen?
Ja. Houtcomposiet bestaat voor ongeveer de helft uit houtvezels en deze zetten uit door veranderingen qua vochtigheid en temperatuur. Daarom is het van het belang om composiet tuinmaterialen niet te fixeren. Voor rabatdelen geldt dat je deze ruim voorboort zodat de delen na het (handvast) vastschroeven nog wel ruimte hebben om te werken. Houd bij alle houtcomposiet tuinmaterialen ook ruim een centimeter ruimte aan de kopse kanten.

Is houtcomposiet altijd 100% recht?
Nee, net als bij gewoon hout kunnen er vormverschillen zijn tussen de verschillende planken. Bij het monteren van rabatdelen of vlonderplanken kan het dus voorkomen dat je een zijde moet aandrukken voordat je het vastzet. Dit heeft geen effect op de levensduur van de producten.

Kan er kleurverschil zijn?
Ja dat kan. Bij de productie van de co-extrusion beschermlaag wordt gebruik gemaakt van gerecycled plastic. Net als bij houten planken kunnen er daardoor onderlinge kleurverschillen zijn. Mix daarom voor het plaatsen de producten goed door elkaar.

Kan composiet verkleuren?
Ja, alles wordt uiteindelijk wat lichter, ook houtcomposiet. Echter is onze co-extrusion beschermlaag erg kleurvast. De kleurdegradatie is maximaal 10% na 10 jaar.

Hoe verwijder je vlekken van houtcomposiet?
Al onze houtcomposiet tuinmaterialen zijn volledig beschermd door een co-extrusion beschermlaag waarin nauwelijks vuil kan trekken. Zelfs vet dringt er niet in. Vlekken kunnen door deze beschermlaag niet tot in de houtvezels dringen. De beschermlaag neem je eenvoudig af met een vochtige doek met groene zeep. Je kunt de planken ook afspuiten met een tuinslang, gebruik hierbij dan ook een harde bezem.

Hoe verwerk ik houtcomposiet?
Houtcomposiet zaag je net als natuurlijk hout. Voor mooie strakke zaagsneden adviseren wij een afkortzaag met fijne vertanding. Houtcomposiet laat zich ook makkelijk bewerken met een decoupeerzaag. Handig voor de fijne hoekjes.

Hoe zaag ik de composiet planken?
Het zagen of inkorten van de composiet planken is eenvoudig te doen. Gebruik hiervoor een afkortzaag met een fijn vertand zaagblad, zo krijg je altijd een strak en haaks gezaagd resultaat.

Wat voor zaag heb ik nodig om composiet in te korten?
Composiet is goed in de breedte in te korten met een afkortzaag. Hiervoor zijn speciale composiet zaagbladen met veel tanden beschikbaar. Dit zorgt altijd voor een strak, haaks afgezaagd resultaat. Rondingen of uitsparingen kunnen met een decoupeerzaag uit de planken gehaald worden. Het inkorten over de lengte kan met een invalzaag (met liniaal), gebruik ook hier een zaagblad met fijne vertanding voor een strak resultaat.

Vlonderplanken.

Wat zijn de afmetingen van de vlonderplanken?
Onze vlonderplanken zijn 400 cm lang, 18 cm breed en ruim 2 cm dik. Wij maken gebruik van speciale metalen clips die zorgen voor een naad van slechts 5 mm tussen de vlonderplanken.

Wat is de maximale afstand tussen de onderbalken?
Wij adviseren om maximaal 35 cm ruimte te laten tussen de onderbalken. Hoe groter de overspanning, hoe meer de vlonderplank gaat ‘deinen’. Dat wil je voorkomen om een lange levensduur te garanderen. Gaat het terras zeer intensief gebruikt worden, dan leg je de onderbalken dichter op elkaar.

Waarom zijn jullie onderbalken zo dik en hoog?
Onderbalken vormen de basis van het terras en wij raden sterk af om hierop te besparen. Hoe beter deze basis is, hoe langer het terras namelijk mee gaat. Ventilatie is enorm belangrijk en daarvoor moet onder het terras dus voldoende ruimte voor zijn. Daarom adviseren wij het gebruik flinke onderbalken. Minimaal vier centimeter hoog en zo breed mogelijk.

Hoe monteer je vlonderplanken?
Voor het monteren van vlonderplanken maak je gebruik van montageclips die je vastschroeft op een geraamte van onderbalken. Meer hierover lees je in onze montage instructie.

Kunnen jullie vlonderplanken op maat zagen?
Ja dat is mogelijk, maar op risico van de klant. Gezaagde houtcomposiet producten kunnen wij namelijk niet retour nemen. Wij doen ons best om de planken exact op maat te zagen, maar wij kunnen niet garanderen dat het op de millimeter nauwkeurig gaat lukken (maar vaak lukt dat prima).

Hoe werk ik de zijkanten van een vlonderterras af?
Je kunt de kopse kanten van een composiet vlonderterras afwerken met composiet afdeklijsten. Deze leveren wij in lengtes van vier meter. De hoogte van een afdeklijst is 13,8 cm. Je kunt deze lijsten in de lengte doorzagen zodat je acht strekkende meter terras kunt afwerken. Wij raden aan om de lijsten niet helemaal tot aan de oppervlakte te monteren. Ventilatie is namelijk erg belangrijk voor de levensduur van jouw terras. Als het mogelijk is, laat dan één of meerdere zijden open en houd de lijst een centimeter van de grond.

Plaatsen jullie ook vlonderterrassen?
Nee helaas plaatsen wij niet. Hiervoor kun je contact opnemen met onze montagepartner.

Waarom zou je rubber tegeltjes gebruiken?
Wij leveren rubber tegeltjes van 10x10x1 cm. Deze kun je om de 35 cm onder de onderbalken plaatsen. Dit heeft verschillende voordelen:
1) Water onder de onderbalken stroomt makkelijker weg en blijft niet staan.
2) De ruimte onder de vlonderplanken wordt 1 cm hoger en dat komt de ventilatie ten goede.
3) Het gehele terras ligt stabieler en wordt gedempt.

Hoe bereken ik het aantal vlonderplanken?
Kies eerst in welke richting je de planken wilt leggen. Deel hierna de maat waarop de planken haaks komen te liggen door de werkende breedte van de vlonderplank. De kans is groot dat je op een komma-getal uitkomt, rond deze af naar boven. Hulp nodig bij het berekenen? Neem gerust contact met ons op.

Leg ik mijn composiet vlonder in de lengte of in de breedte?
Beide opties zijn mogelijk. Als advies geven wij graag mee om, wanneer er planken in het verlengde van elkaar gelegd moeten worden, wel over de kortste maat te plaatsen. Zo hou je het aantal koppelnaden beperkt, dit zorgt voor een rustiger resultaat.

Kunnen er zware materialen op mijn composiet vlonderterras geplaatst worden?
Dat kan zeker. Op de punten waar een constante belasting is, is het handig om een extra onderbalk te plaatsen.

Kan ik de vlonderplanken ook op een dakterras plaatsen?
Composiet vlonderplanken zijn ook zeer geschikt op een dakterras. Wel is het belangrijk om voldoende ruimte voor een goede ventilatie aan te houden rondom het terras en het terras aan de buitenzijdes vrij te houden. Ter bescherming van de dakbedekking en het bevorderen van de afwatering plaats je rubber tegels onder de onderbalken.

Worden composiet vlonderplanken glad?
Nee! Onze composiet vlonderplanken zijn voorzien van een co-extrusion beschermlaag. Dit is een PE-laag die om het composiet heen zit en waar geen algen aan kunnen hechten. Hierdoor worden jouw composiet vlonderplanken niet glad. Pas in de winter wel op, een dunne ijslaag kan wel op de planken blijven liggen.

Welke lengtes vlonderplanken hebben jullie?
Onze vlonderplanken zijn leverbaar in lengtes van 4 meter. Een zeer gangbare maat voor veel terrassen.

Hoe maak ik mijn composiet vlonderterras schoon?
Het schoonmaken van jouw composiet vlonderterras is erg eenvoudig. Je kunt de planken schoonmaken met een tuinslang en harde bezem. Algen en vuil kunnen er niet aan hechten en spoel je dus zo weg.

Hoe verleng ik de onderbalken van mijn composiet terras?
De onderbalken kunnen eenvoudig in het verlengde van elkaar gelegd worden. De vlonderplanken overlappen namelijk op de koppelnaad. Met behulp van de montageclips zet je de vlonderplanken op beide onderbalken vast, waardoor het geheel bij elkaar gehouden wordt.

Kan ik de vlonderplanken in wildverband leggen?
Dat kan, maar raden wij niet aan. Zo heb je veel meer onderbalken nodig, iedere kopse kant van de vlonderplank moet namelijk ondersteund worden op een aparte onderbalk. Ook krijg je op deze manier veel koppelnaden in het terras. Het is beter om in een patroon of verband te gaan werken. Dit zorgt voor een mooier en strakker resultaat.

Schuttingen.

Hoe maak je een schutting op maat?
Dat is een koud kunstje. De schuttingplanken zijn standaard 182,5 cm lang. Je kunt deze met een (afkort)zaag op de gewenste maat zagen. Houd er rekening mee dat je ook de aluminium profielen op maat moet maken. Gebruik hiervoor een scherpe handzaag voor metaal of een decoupeer zaag met zeer fijne vertanding voor metalen.

Wat is de maximale hoogte van een schutting?
In heel Nederland mag je schuttingen van 180 cm hoog plaatsen. In veel gemeenten zijn echter ook schuttingen van 200 cm toegestaan. Informeer vooraf bij jouw gemeente wat toegestaan is.

Wat zijn de standaard maten van jullie schuttingen?
Onze schuttingen zijn effectief 180 centimeter breed. De schuttingplanken zijn 182,5 centimeter, maar valt aan beide zijden in de sleuf van de tuinpaal. De effectieve breedte van 180 cm is zonder de aluminium tuinpalen die zeven centimeter breed zijn. Wij leveren schuttingen van 180 en 200 centimeter hoog. Deze hoogtes zijn bij benadering en je kunt met losse planken de schutting nog hoger maken. Je kunt zelf de exacte hoogte bepalen door met de hoogte van het onderprofiel te spelen. Je bepaalt zo hoe ver de eerste schuttingplank van de grond komt.

Zitten er tuinpalen bij de schuttingen?
Tuinpalen worden niet standaard meegeleverd bij onze schuttingen. Deze dien je dus los bij te bestellen. Ten opzichte van het aantal schuttingen heb je in de meeste gevallen één extra tuinpaal nodig. Heb je hulp nodig bij het bepalen van de benodigde materialen voor jouw afscheiding? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan en wij helpen je verder.

Hebben jullie ook hoekpalen?
Onze aluminium tuinpalen zijn geschikt als tussenpaal, maar ook als begin-, eind- en hoekpaal. Op de paal zitten drie uitsparingen waar de schuttingplanken in worden gestapeld. Eén van die uitsparingen is afgedicht met een strip. Deze strip kun je verplaatsen. Zo kun je de tuinpaal als tussenpaal en als hoekpaal gebruiken. De uitsparing die je niet gebruikt voorzie je van de afdekstrip.

Monteren jullie ook schuttingen?
Nee helaas monteren wij zelf niet. Hiervoor kun je contact opnemen met onze montagepartner.

Kan ik de schuttingen ook verticaal plaatsen?
Verticale plaatsing van de schutting is helaas niet mogelijk. Wil je verticale planken als schutting? Kijk dan eens naar onze Rhombus gevelbekleding. Hou er wel rekening mee dat er slechts 1 zijde netjes afgewerkt is.

Hoe maak je een composiet schutting schoon?
Alle schuttingplanken hebben een beschermende co-extrusion beschermlaag om het composiet heen. Het schoonmaken van de schuttingplanken is daardoor eenvoudig te doen met een natte doek. Staat de schutting wat verder weg? Dan kun je met de tuinslang en een harde bezem de planken ook schoon maken.

Wat heb ik nodig voor de montage van mijn composiet schutting?
Bij ons bestel je de schutting en de tuinpalen. Wij zorgen er voor dat alle onderdelen er bij zitten zodat je eenvoudig en snel de schutting kunt plaatsen. Gereedschap en snelbeton moet je wel zelf regelen.

Hoe bereken ik het aantal benodigde schuttingen?
Neem hiervoor het aantal lengte meter waarover de schutting geplaatst moet gaan worden. Dit aantal meter kun je delen door 1,87. 180 centimeter van de schutting en 7 centimeter van onze aluminium palen. Het antwoord rond je af naar boven, dit is het aantal schuttingen dat je nodig hebt.

Hoe veel tuinpalen heb ik nodig voor het plaatsen van mijn schutting?
De vuistregel hiervoor is het aantal schuttingen dat nodig is plus 1. Heb je 10 schuttingen nodig, dan zijn er 11 palen nodig voor een juiste montage. Wanneer je een tuindeur plaats, is er nóg een extra paal nodig.

Wat voor grondboor heb ik nodig om de tuinpalen te plaatsen?
De tuinpalen hebben een afmetingen van 7x7 centimeter. Om deze goed in de grond te plaatsen raden wij aan een grondboor met een diameter van minimaal 12 centimeter te gebruiken.

Kan ik mijn schutting in de breedte in korten?
Alle schuttingen kunnen in de breedte ingekort worden. De planken worden als zelfbouw systeem geleverd en zijn met behulp van een afkortzaag en composiet zaagblad eenvoudig op de juiste maat te maken. Het aluminium onder- en bovenprofiel kunnen met een ijzerzaag goed op maat gemaakt worden.

Hoe ver moeten de tuinpalen de grond in?
De regel hiervoor is dat de helft van de schuttinghoogte minimaal in de grond moet zitten. Bouw je een schutting tot 200 cm hoog op, dan gaat de tuinpaal 100 cm de grond in. Zo zorg je voor voldoende stevigheid. In ons geval is dit één derde van de paal lengte, onze aluminium tuinpalen zijn 300 cm lang.

Moet ik snelbeton gebruiken bij het plaatsen van de tuinpalen?
Dit raden wij zeker aan. Hiermee creëer je een stevige basis voor jouw composiet schutting. Tip: doe voordat je het snelbeton stort even wat plastic om de tuinpaal heen. Aluminium kan nog wel een reageren op beton.

Hoe veel beton heb ik nodig per tuinpaal?
Per tuinpaal is doorgaans 1 zak snelbeton van 25 kg voldoende. Is het gat dat je hebt gegraven heel groot of wil je nog meer stevigheid? Stort dan anderhalve zak snelbeton om de tuinpaal.

Hoe plaats ik mijn tuinpaal tegen de woning of berging?
Komt een tuinpaal tegen de gevel van de woning of stenen berging aan te staan? Dan kun je deze met slagpluggen vastzetten. Vijf slagpluggen zijn voldoende, gerekend vanaf het maaiveld naar boven. Neem hiervoor een slagplug van 12 cm lang en 8 mm breed.

Rabatdelen.

In welke lengtes zijn rabatdelen leverbaar?
De traditionele rabatdelen worden doorgaanse horizontaal geplaatst en deze leveren wij in lengtes van 400 cm. Onze rabatdelen met rhombusprofiel worden verticaal geplaatst. Deze hebben een lengte van 280 cm.

Hoe monteer je rabatdelen?
Voor het monteren van rabatdelen heb je altijd een basis van rachels nodig. Dit dienst als frame waarop je de rabatdelen vastschroeft. Het rachelwerk zorgt ook voor voldoende ventilatie achter de rabatdelen. Meer over het monteren van rabatdelen lees je in onze montage instructie.

Kan je radatdelen inkorten?
Ja dat kan zeker. Gebruik hiervoor een (afkort)zaag met fijne vertanding voor een strak resultaat.

Hoe monteer ik het eerste rabatdeel?
Deze monteer je met startclips. Je monteert deze waterpas op elke rachel. Doorgaans om de 50 cm. De startclips kun je gebruiken voor zowel horizontale als de verticale montage van onze rabatdelen. Het eerste rabatdeel schuif je in de startclips en zet je vervolgens vast met schroeven. Het volgende rabatdeel valt over deze schroeven heen door de mes en groef verbinding.

Mag ik rabatdelen strak tegen elkaar aanzetten om te verlengen?
Nee, althans niet aan de kopse kanten. Het materiaal moet in de lengterichting van de plank ruimte houden om te kunnen werken. Wil je toch een langere afstand overbruggen met meerdere planklengtes, houd dan minimaal tien millimeter tussenruimte. Deze ruimte kun je afkitten met een flexibele kit. Je kunt ook onze H-profielen gebruiken om twee delen te koppelen. Dit geldt alleen voor de traditionele rabatdelen en niet voor de rabatdelen met rhombusprofiel.

Monteren jullie ook rabatdelen?
Nee helaas monteren wij zelf niet. Hiervoor kun je contact opnemen met onze montagepartner.

Hoe maak ik mijn composiet gevelbekleding schoon?
De composiet gevelbekleding is gemakkelijk schoon te maken en af te spuiten met een tuinslang. Ook kun je er een vochtige doek overheen halen. Algen kunnen vanwege de beschermlaag niet aan het materiaal hechten, waardoor de planken zo schoon zijn.

Worden de rabatdelen blind gemonteerd?
Het antwoord hierop is ja. Bij de traditionele gevelbekleding vallen de schroeven weg onder de volgende plank die je opstapelt. De Rhombus gevelbekleding wordt met montageclips gemonteerd en ook deze vallen netjes weg achter de volgende plank. Voor de eerste en laatste plank met rhombusprofiel leveren wij mooie kleurkopschroeven.

Kan ik de composiet gevelbekleding ook als schutting gebruiken?
De gevelbekleding kan ook als schutting gebruikt worden, zowel de traditionele rabatdelen als de rhombus rabatdelen. Hou wel rekening met de planklengtes en dat de planken slechts aan één zijde netjes afgewerkt zijn.

Aftersales.

Heb ik garantie op de materialen?
Wij bieden tien jaar garantie op alle materialen. Op de Premium producten bieden wij 15 jaar garantie.

Wat valt er onder gebruikersschade?
Gebruikersschade is een vorm van slijtage ontstaan door toedoen van de gebruiker. Voorbeelden:

- Het gebruik van verkeerde/agressieve onderhouds- of schoonmaakmiddelen. Ons advies is om gebruik te maken van zuiver water en een harde borstel. Groene zeep mag ook worden gebruikt.
- Vlekken. Ons houtcomposiet materialen zijn beschermd met een harde co-extrusion laag. Vrijwel alle vlekken gaan er moeiteloos uit. Bekijk hiervoor ook onze video. Mocht er desondanks toch een vlek in het materiaal trekken dan valt dit toch onder gebruikersschade. De vlekken ontstaan niet vanzelf.
- Krassen die ontstaan door scherpe voorwerpen of stoelpoten.

Ik constateer schade aan het geleverde product, wat nu?
Schade aan de geleverde materialen kun je binnen 24 uur na levering melden via ons contactformulier of email. Wij zullen zorgen voor vervangende materialen of andere passende oplossing.

Hoe meld ik een klacht of gebrek?
Heb je ondanks onze voorzorgsmaatregelen toch een klacht of gebrek waarvan je melding wilt maken? Je kunt direct contact met ons opnemen via de telefoon maar je kunt uiteraard ook e-mailen of een bericht versturen via het contactformulier. Het is dan ook mogelijk om foto’s toe te voegen zodat de klacht / gebrek direct duidelijk is voor ons. Wat je klacht ook is, wij gaan proberen deze op te lossen!

Materialen die over zijn, kan ik die retourneren?
Heb je na de afronding van jouw project nog spullen over, dan kunnen deze binnen drie maanden na levering geretourneerd worden. De materialen die geretourneerd worden mogen niet gebruikt zijn en moeten schoon en zonder schade ingeleverd worden. Je kunt er voor kiezen de materialen, na contact met ons, te retourneren bij onze loods in Almere. Wij kunnen ook de materialen bij jou afhalen. Hiervoor rekenen wij wel transportkosten van 75 euro.

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Wij kunnen het ons niet voorstellen, maar het zou kunnen dat je niet tevreden bent met de producten. Binnen 14 dagen na levering kan je jouw bestelling retourneren. De producten mogen nog niet gemonteerd zijn geweest en moeten dus in originele staat verkeren. Je kunt de bestelling, na communicatie met ons, retourneren bij onze loods in Almere. Ook kunnen de producten bij jou opgehaald worden, hiervoor rekenen wij wel kosten door van €75,00.

Download hier het retourformulier

Krijg ik de verzendkosten terug als ik mijn bestelling retourneer?
De verzendkosten die gemaakt zijn voor het leveren en gemaakt worden voor het retourneren van de producten worden niet vergoed.