Veelgestelde vragen

Bestellen.

Is mijn bestelling goed doorgekomen?
Als je zelf een bevestiging van jouw bestelling via email hebt ontvangen is deze ook goed bij ons binnengekomen. Heb je geen bevestiging ontvangen, controleer dan jouw spambox. Ook niks? Neem dan contact met ons op zodat wij het na kunnen kijken.

Kan ik mijn bestelling wijzigen?
Geen probleem, dat kan tot twee dagen voor levering per email of telefoon.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Ja, dat kan kosteloos en zonder opgaaf van reden tot 2 dagen voor levering. Om er zeker van te zijn dat wij het annuleringsbericht op tijd ontvangen wordt geadviseerd om (ook) even te bellen.

Kan ik ook telefonisch bestellen?
Ja, dat is mogelijk. Als je er niet uitkomt helpen wij je graag. Je kunt ons bereiken via +31 (0) 33 - 234 0056. Je ontvangt dan per mail een bevestiging van jouw bestelling. Het is belangrijk dat je deze bevestiging goed controleert en aan ons bevestigt.

Betalen.

Hoe kan ik betalen in de webshop?
Je kunt in onze webshop betalen met iDeal, Bancontact, Visa, Mastercard. Je kunt er ook voor kiezen om het factuurbedrag zelf per bankoverschrijving over te maken naar ons rekeningnummer o.v.v. het factuurnummer. De betaalgegevens vind je op de factuur die je direct na bestellen per email ontvangt.

Kan ik bij levering betalen?
Ja dat is mogelijk. Je kunt voor de optie betalen bij levering kiezen tijdens het bestelproces. Je kunt dan contant of per bank betalen. Houd rekening met jouw eigen betaallimiet bij de bank.

Zijn de vermelde prijzen op de website inclusief of exclusief BTW?
Alle getoonde prijzen op onze website zijn inclusief BTW.

Kan ik betalen bij afhalen?
Ja, dat is mogelijk. Er kan dan contant worden betaald of je kunt het bedrag ter plekke overschrijven per bank. Houd rekening met jouw eigen betaallimiet bij de bank. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Afhalen.

Kan ik een bestelling ook afhalen?
Ja, dat is mogelijk. Hiervoor kun je per mail of telefoon een afspraak maken. Wij helpen je graag met inladen.

Waar kan ik mijn bestelling afhalen?
Op het afgesproken tijdstip staat jouw bestelling klaar op de Vlotbrugweg 19 in Almere. Bij aankomst kun je door het hek naar de achterste loods rijden om ons magazijn te bereiken. Het magazijn vind je achteraan het terrein aan de linkerzijde.

Kan ik betalen bij afhalen?
Ja, dat is mogelijk. Er kan dan contant worden betaald of je kunt het bedrag ter plekke overschrijven per bank. Houd rekening met jouw eigen betaallimiet bij de bank. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Leveren.

Wat zijn de bezorgkosten?
Bestellingen vanaf € 1.500,- incl. btw worden gratis geleverd in Nederland (excl. De Waddeneilanden). Voor kleinere bestellingen zijn de bezorgkosten € 75,-.

Waar leveren jullie?
Wij leveren in heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden) en in België (Vlaanderen). De materialen worden op een goed bereikbare plaats uitgeladen. Helaas kunnen wij de producten niet verder naar een tuin of balkon brengen.

Moet ik thuis zijn als er geleverd wordt?
Dat heeft wel onze voorkeur, maar het is niet noodzakelijk. De materialen kunnen wij dan neerleggen op een geschikte plek. Houd er wel rekening mee dat dit voor eigen risico is. Voor aflevering stemmen we een geschikte plek af om de materialen neer te leggen.

Kan ik een levering uitstellen?
Ja, wij kunnen de levering tot maximaal drie maanden uitstellen. Houd er wel rekening mee dat wij een reeds ingeplande en afgestemde levering tot uiterlijk twee dagen voor levering nog kunnen uitstellen.

Wat is de levertijd van de producten?
Bij elk product op onze website staat de actuele levertijd vermeld. Voor producten die per post verstuurd kunnen worden geldt een levertijd van 1-3 werkdagen. Andere producten worden door onze chauffeur doorgaans binnen twee weken afgeleverd. Enkele dagen nadat de bestelling is gedaan nemen wij telefonisch contact op om de levering in te plannen. Wij leveren van maandag t/m vrijdag. Een half uur voor aankomst zal de chauffeur ook nog bellen om de exacte aankomsttijd door te geven.

Wat als mijn bestelling bij levering niet compleet of beschadigd is?
Het is belangrijk om jouw bestelling na levering binnen 24 uur goed te controleren. Je controleert of er (transport)schade is en of de bestelling compleet is. Als je schades constateert of producten mist kun je ons bellen of mailen. Doe dit binnen 24 uur en wij lossen het probleem snel voor je op.

Houtcomposiet.

Kan composiet uitzetten en krimpen?
Ja. Houtcomposiet bestaat voor ongeveer de helft uit houtvezels en deze zetten uit door veranderingen qua vochtigheid en temperatuur. Daarom is het van het belang om composiet tuinmaterialen niet te fixeren. Voor rabatdelen geldt dat je deze ruim voorboort zodat de delen na het (handvast) vastschroeven nog wel ruimte hebben om te werken. Houd bij alle houtcomposiet tuinmaterialen ook ruim een centimeter ruimte aan de kopse kanten.

Is houtcomposiet altijd 100% recht?
Nee, net als bij gewoon hout kunnen er vormverschillen zijn tussen de verschillende planken. Bij het monteren van rabatdelen of vlonderplanken kan het dus voorkomen dat je een zijde moet aandrukken voordat je het vastzet. Dit heeft geen effect op de levensduur van de producten.

Kan er kleurverschil zijn?
Ja dat kan. Bij de productie van de co-extrusion beschermlaag wordt gebruik gemaakt van gerecycled plastic. Net als bij houten planken kunnen er daardoor onderlinge kleurverschillen zijn. Mix daarom voor het plaatsen de producten goed door elkaar.

Kan composiet verkleuren?
Ja, alles wordt uiteindelijk wat lichter, ook houtcomposiet. Echter is onze co-extrusion beschermlaag erg kleurvast. De kleurdegradatie is maximaal 10% na 10 jaar.

Hoe verwijder je vlekken van houtcomposiet?
Al onze houtcomposiet tuinmaterialen zijn volledig beschermd door een co-extrusion beschermlaag waarin nauwelijks vuil kan trekken. Zelfs vet dringt er niet in. Vlekken kunnen door deze beschermlaag niet tot in de houtvezels dringen. De beschermlaag neem je eenvoudig af met een vochtige doek met groene zeep. Je kunt de planken ook (onder lage druk) afspuiten met een hogedrukspuit of tuinslang.

Hoe verwerk ik houtcomposiet?
Houtcomposiet zaag je net als natuurlijk hout. Voor mooie strakke zaagsneden adviseren wij een afkortzaag met fijne vertanding. Houtcomposiet laat zich ook makkelijk bewerken met een decoupeerzaag. Handig voor de fijne hoekjes.

Vlonderplanken.

Wat zijn de afmetingen van de vlonderplanken?
Onze vlonderplanken zijn 400 cm lang, 18 cm breed en ruim 2 cm dik. Wij maken gebruik van speciale metalen clips die zorgen voor een naad van slechts 5 mm tussen de vlonderplanken.

Wat is de maximale afstand tussen de onderbalken?
Wij adviseren om maximaal 35 cm ruimte te laten tussen de onderbalken. Hoe groter de overspanning, hoe meer de vlonderplank gaat ‘deinen’. Dat wil je voorkomen om een lange levensduur te garanderen. Gaat het terras zeer intensief gebruikt worden, dan leg je de onderbalken dichter op elkaar.

Waarom zijn jullie onderbalken zo dik en hoog?
Onderbalken vormen de basis van het terras en wij raden sterk af om hierop te besparen. Hoe beter deze basis is, hoe langer het terras namelijk mee gaat. Ventilatie is enorm belangrijk en daarvoor moet onder het terras dus voldoende ruimte voor zijn. Daarom adviseren wij het gebruik flinke onderbalken. Minimaal vier centimeter hoog en zo breed mogelijk.

Hoe monteer je vlonderplanken?
Voor het monteren van vlonderplanken maak je gebruik van montageclips die je vastschroeft op een geraamte van onderbalken. Meer hierover lees je in onze montage instructie.

Kunnen jullie vlonderplanken op maat zagen?
Ja dat is mogelijk, maar op risico van de klant. Gezaagde houtcomposiet producten kunnen wij namelijk niet retour nemen. Wij doen ons best om de planken exact op maat te zagen, maar wij kunnen niet garanderen dat het op de millimeter nauwkeurig gaat lukken (maar vaak lukt dat prima).

Hoe werk ik de zijkanten van een vlonderterras af?
Je kunt de kopse kanten van een composiet vlonderterras afwerken met composiet afdeklijsten. Deze leveren wij in lengtes van vier meter. De hoogte van een afdeklijst is 13,8 cm. Je kunt deze lijsten in de lengte doorzagen zodat je acht strekkende meter terras kunt afwerken. Wij raden aan om de lijsten niet helemaal tot aan de oppervlakte te monteren. Ventilatie is namelijk erg belangrijk voor de levensduur van jouw terras. Als het mogelijk is, laat dan één of meerdere zijden open en houd de lijst een centimeter van de grond.

Plaatsen jullie ook vlonderterrassen?
Nee helaas plaatsen wij niet. Hiervoor kun je contact opnemen met onze montagepartner.

Waarom zou je rubber tegeltjes gebruiken?
Wij leveren rubber tegeltjes van 10x10x1 cm. Deze kun je om de 35 cm onder de onderbalken plaatsen. Dit heeft verschillende voordelen:
1) Water onder de onderbalken stroomt makkelijker weg en blijft niet staan.
2) De ruimte onder de vlonderplanken wordt 1 cm hoger en dat komt de ventilatie ten goede.
3) Het gehele terras ligt stabieler en wordt gedempt.

Schuttingen.

Hoe maak je een schutting op maat?
Dat is een koud kunstje. De schuttingplanken zijn standaard 183 cm lang. Je kunt deze met een (afkort)zaag op de gewenste maat zagen. Houd er rekening mee dat je ook de aluminium profielen op maat moet maken. Gebruik hiervoor een scherpe handzaag voor metaal of een decoupeer zaag met zeer fijne vertanding voor metalen.

Wat is de maximale hoogte van een schutting?
In heel Nederland mag je schuttingen van 180 cm hoog plaatsen. In veel gemeenten zijn echter ook schuttingen van 200 cm toegestaan. Informeer vooraf bij jouw gemeente wat toegestaan is.

Wat zijn de standaard maten van jullie schuttingen?
Onze schuttingen zijn effectief 180 centimeter breed. De schuttingplanken zijn 183 centimeter, maar aan beide zijden valt 15 millimeter in de tuinpalen. De effectieve breedte van 180 cm is zonder de aluminium tuinpalen die zeven centimeter breed zijn. Wij leveren schuttingen van 180 en 200 centimeter hoog. Deze hoogtes zijn bij benadering en je kunt met losse planken de schutting nog hoger maken. Je kunt zelf de exacte hoogte bepalen door met de hoogte van het onderprofiel te spelen. Je bepaalt zo hoe ver de eerste schuttingplank van de grond komt.

Zitten er tuinpalen bij de schuttingen?
Tuinpalen worden niet standaard meegeleverd bij onze schuttingen. Deze dien je dus los bij te bestellen. Ten opzichte van het aantal schuttingen heb je in de meeste gevallen één extra tuinpaal nodig. Heb je hulp nodig bij het bepalen van de benodigde materialen voor jouw afscheiding? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan en wij helpen je verder.

Hebben jullie ook hoekpalen?
Onze aluminium tuinpalen zijn geschikt als tussenpaal, maar ook als begin-, eind- en hoekpaal. Op de paal zitten drie uitsparingen waar de schuttingplanken in worden gestapeld. Eén van die uitsparingen is afgedicht met een strip. Deze strip kun je verplaatsen. Zo kun je de tuinpaal als tussenpaal en als hoekpaal gebruiken. De uitsparing die je niet gebruikt voorzie je van de afdekstrip.

Monteren jullie ook schuttingen?
Nee helaas monteren wij zelf niet. Hiervoor kun je contact opnemen met onze montagepartner.

Rabatdelen.

In welke lengtes zijn rabatdelen leverbaar?
De traditionele rabatdelen worden doorgaanse horizontaal geplaatst en deze leveren wij in lengtes van 400 cm. Onze rabatdelen met rhombusprofiel worden verticaal geplaatst. Deze hebben een lengte van 280 cm.

Hoe monteer je rabatdelen?
Voor het monteren van rabatdelen heb je altijd een basis van rachels nodig. Dit dienst als frame waarop je de rabatdelen vastschroeft. Het rachelwerk zorgt ook voor voldoende ventilatie achter de rabatdelen. Meer over het monteren van rabatdelen lees je in onze montage instructie.

Kan je radatdelen inkorten?
Ja dat kan zeker. Gebruik hiervoor een (afkort)zaag met fijne vertanding voor een strak resultaat.

Hoe monteer ik het eerste rabatdeel?
Deze monteer je met startclips. Je monteert deze waterpas op elke rachel. Doorgaans om de 50 cm. De startclips kun je gebruiken voor zowel horizontale als de verticale montage van onze rabatdelen. Het eerste rabatdeel schuif je in de startclips en zet je vervolgens vast met schroeven. Het volgende rabatdeel valt over deze schroeven heen door de mes en groef verbinding.

Mag ik rabatdelen strak tegen elkaar aanzetten om te verlengen?
Nee, althans niet aan de kopse kanten. Het materiaal moet in de lengterichting van de plank ruimte houden om te kunnen werken. Wil je toch een langere afstand overbruggen met meerdere planklengtes, houd dan minimaal tien millimeter tussenruimte. Deze ruimte kun je afkitten met een flexibele kit. Je kunt ook onze H-profielen gebruiken om twee delen te koppelen. Dit geldt alleen voor de traditionele rabatdelen en niet voor de rabatdelen met rhombusprofiel.

Monteren jullie ook rabatdelen?
Nee helaas monteren wij zelf niet. Hiervoor kun je contact opnemen met onze montagepartner.

Aftersales.

Heb ik garantie op de materialen?
Wij bieden tien jaar garantie op alle materialen. Op de Premium producten bieden wij 15 jaar garantie.

Wat valt er onder gebruikersschade?
Gebruikersschade is een vorm van slijtage ontstaan door toedoen van de gebruiker. Voorbeelden:

- Het gebruik van verkeerde/agressieve onderhouds- of schoonmaakmiddelen. Ons advies is om gebruik te maken van zuiver water en een harde borstel. Groene zeep mag ook worden gebruikt.
- Vlekken. Ons houtcomposiet materialen zijn beschermd met een harde co-extrusion laag. Vrijwel alle vlekken gaan er moeiteloos uit. Bekijk hiervoor ook onze video. Mocht er desondanks toch een vlek in het materiaal trekken dan valt dit toch onder gebruikersschade. De vlekken ontstaan niet vanzelf.
- Krassen die ontstaan door scherpe voorwerpen of stoelpoten.

Ik constateer schade aan het geleverde product, wat nu?
Schade aan de geleverde materialen kun je binnen 24 uur na levering melden via ons contactformulier of email. Wij zullen zorgen voor vervangende materialen of andere passende oplossing.

Hoe meld ik een klacht of gebrek?
Heb je ondanks onze voorzorgsmaatregelen toch een klacht of gebrek waarvan je melding wilt maken? Je kunt direct contact met ons opnemen via de telefoon maar je kunt uiteraard ook e-mailen of een bericht versturen via het contactformulier. Het is dan ook mogelijk om foto’s toe te voegen zodat de klacht / gebrek direct duidelijk is voor ons. Wat je klacht ook is, wij gaan proberen deze op te lossen!