Kwaliteit herkennen

Goed houtcomposiet onderscheiden.

Houtcomposiet is verkrijgbaar in allerlei prijsklassen en varianten. Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om de juiste keuzes te maken en daar moet dit artikel verandering in brengen. Hieronder lees je een aantal belangrijke aandachtspunten in jouw zoektocht naar een geschikt houtcomposiet product. Wij staan voor kwaliteit, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere goede producten in de markt verkrijgbaar zijn. Dus waar je ook bestelt, doe vooral je voordeel met deze aandachtspunten.

Co-extrusion.

De nieuwste generatie houtcomposiet producten is rondom voorzien van een co-extrusion beschermlaag en dat is wat ons betreft een absolute must voor een lange levensduur. Zonder deze beschermlaag trekken vuil en groenaanslag in de houtvezels. Dat is precies wat je niet wilt, want deze vlekken krijg je er niet meer uit. Bovendien wordt het materiaal veel zwaarder belast. Het wordt namelijk vochtig en week. Door sterkte temperatuurschommelingen gaat het materiaal vervolgens scheuren. Kies dus altijd voor houtcomposiet met een co-extrusion beschermlaag.

Vezels.

Kwalitatief goed houtcomposiet materiaal herken je aan een fijne houtvezelstructuur. Over het algemeen geldt dat hoe fijner de vezels zijn, hoe sterker het materiaal is. Composiet tuinmaterialen met grovere vezels nemen sneller vocht op en daardoor zet het ook meer uit. Pas in het bijzonder op met houtcomposiet tuinmaterialen zonder co-extrusion beschermlaag, maar met grove vezelstructuur. Een voorbeeld van een (te) grove vezel(s) vind je hiernaast. Het onderliggende onderzoek is te vinden via deze link.

Massief.

Dit aandachtspunt geldt specifiek voor houtcomposiet vlonderplanken.
Het voordeel van massieve vlonderplanken is dat er geen water in kan blijven
staan. En dit is precies de zwakte van vlonderplanken met een holle kamerstructuur. Google maar eens om te zien tot wat voor problemen dit kan leiden. Bovendien is
de belastbaarheid van een massieve vlonderplank veel hoger. Je kunt er zonder
problemen een zwembad of jacuzzi opzetten. Iets wat met een holle kamer structuur geen optie is. Wist je dat er in de VS vrijwel uitsluitend massieve planken worden verkocht?

Kras.

Het is niet te voorkomen dat bij intensief gebruik krassen ontstaan door tafelpoten of scherpe voorwerpen. Dat geldt ook voor natuurlijk hout. De algemene uitstraling van het product moet ondanks dat wel goed blijven. Vraag daarom samples aan voordat je een bestelling doet. Test deze samples goed. Je zult verstelt staan hoe groot de verschillen zijn.

Accessoires.

Vlonderplanken: Let op de hoogte van de onderbalken
(minimaal 40 mm) en de kwaliteit van de clips. Goedkope plastic clips of stevig metaal?

Schuttingen: Kies aluminium tuinpalen. Holle houtcomposiet tuinpalen trekken krom in de zon.

Rabatdelen: Zijn er metalen startclips beschikbaar
waarmee het eerste deel keurig waterpas gemonteerd kan worden?

Samples.

Aanvragen

Offerte.

Vraag binnen vijf minuten een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur ontvang je een uitgewerkt voorstel met alle benodigde materialen voor jouw project.

Aanvragen