5 voordelen van kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. In dit artikel bespreken we de vijf voordelen van kunststof gevelbekleding.

1 - Duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid

Een groot voordeel van composiet gevelbekleding is dat het erg duurzaam is. Composiet is namelijk een mengsel van kunststof en houtvezels, waardoor het sterk en weerbestendig is. Bovendien is composiet gevelbekleding onderhoudsvriendelijk, omdat het niet gevoelig is voor rot, schimmel of insecten. Hierdoor hoef je de gevelbekleding niet te schilderen of te behandelen en bespaar je op de lange termijn op onderhoudskosten.

2 - Millieuvriendelijkheid

Composiet gevelbekleding is niet alleen duurzaam, maar ook milieuvriendelijk. Compoziet maakt namelijk gebruik van gerecycled materiaal voor de productie van hun gevelbekleding. Hierdoor wordt er minder afval geproduceerd en wordt er bespaard op natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast is composiet gevelbekleding volledig recyclebaar, wat het een duurzame keuze maakt.

3 - Brandveiligheid

Composiet gevelbekleding van Compoziet is brandveilig. Dit komt doordat het materiaal zelfdovend is en dus niet brandbaar. In het geval van brand zal de gevelbekleding niet bijdragen aan de verspreiding van het vuur. Dit is niet alleen veilig, maar kan ook bijdragen aan lagere verzekeringspremies voor je woning.

4 - Uitstraling

Composiet gevelbekleding is verkrijgbaar in diverse kleuren en structuren. Hierdoor kun je jouw woning een unieke uitstraling geven die past bij jouw persoonlijke smaak. De gevelbekleding heeft een natuurlijke houtlook, maar zonder de nadelen van echt hout. Hierdoor kun je genieten van de esthetische voordelen van hout, zonder het onderhoud en de kwetsbaarheid.

5 - Eenvoudige installatie

Ten slotte is de installatie van composiet gevelbekleding relatief eenvoudig. De gevelbekleding van Compoziet wordt geleverd met handige instructies, waardoor je het gemakkelijk zelf kunt installeren. Hierdoor bespaar je op de installatiekosten en kun je snel genieten van je nieuwe gevelbekleding.

Kortom, composiet gevelbekleding heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele houten gevelbekleding. Het is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, milieuvriendelijk, brandveilig, heeft een esthetische uitstraling en is eenvoudig te installeren. Door te kiezen voor composiet gevelbekleding van Compoziet, maak je een verstandige en duurzame keuze voor je woning.

Meer blogs