Hoe kies je de juiste vlonderplanken?

Als je van plan bent om een nieuwe vlonder aan te leggen in je tuin, is het belangrijk om de juiste vlonderplanken te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten vlonderplanken op de markt, en het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. In deze blog zullen we je enkele tips geven over hoe je de juiste vlonderplanken kiest en waarom de massieve composiet vlonderplanken van Compoziet een goede keuze zijn.

Bepaal je budget

Het eerste wat je moet doen bij het kiezen van vlonderplanken is het bepalen van je budget. Er zijn namelijk vlonderplanken in verschillende prijscategorieën. Als je een beperkt budget hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor goedkope vlonderplanken van hout. Als je meer te besteden hebt, kun je kiezen voor duurdere vlonderplanken van bijvoorbeeld composiet of hardhout.

Bepaal het materiaal

Het materiaal van de vlonderplanken is ook belangrijk. Houten vlonderplanken zijn bijvoorbeeld populair vanwege hun natuurlijke uitstraling. Maar hout heeft ook nadelen, zoals het feit dat het kan splinteren, kromtrekken en vergrijzen. Composiet vlonderplanken zijn een perfect alternatief voor hout. Composiet is een mengsel van houtvezels en kunststof, waardoor het de natuurlijke uitstraling van hout heeft, maar niet de nadelen. Composiet vlonderplanken zijn onderhoudsvrij, splintervrij en kleurvast.

Kies de juiste afmetingen

Vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De breedte, dikte en lengte van de planken zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste vlonderplanken. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de vlonder en de belasting die erop komt. Bij een grote vlonder of een vlonder waar veel mensen op komen, is het bijvoorbeeld beter om bredere en dikkere planken te kiezen. Het is mooi om zoveel mogelijk met volledige planklengtes te werken. Als jouw terras 3,80 meter breed wordt is een plank van 4 meter bijna perfect. Maar wordt jouw terras 4,20 meter breed, dan is 4 meter net een vervelde maat. Heb je hulp nodig bij het bepalen van jouw legplan of vlonderplank? Vraag ons gerust om vrijblijvend advies en doe een offerteaanvraag. Binnen 24 uur ontvang je een offerte in jouw mailbox. 

Let op de kleur

De kleur van de vlonderplanken is ook belangrijk. Houten vlonderplanken zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, van licht tot donker. Bij composiet vlonderplanken is de kleur vaak uniform en kun je kiezen uit verschillende kleuren. Het is belangrijk om te kijken welke kleur het beste past bij de rest van je tuin.

Waarom massieve composiet vlonderplanken van Compoziet?

De massieve composiet vlonderplanken van Compoziet zijn een goede keuze voor wie op zoek is naar een onderhoudsvrij alternatief voor houten vlonderplanken. Composiet is een mengsel van houtvezels en kunststof, waardoor het de natuurlijke uitstraling van hout heeft, maar niet de nadelen. De vlonderplanken zijn splintervrij, kleurvast en bestand tegen kromtrekken en vergrijzen. Daarnaast zijn de planken ook nog eens milieuvriendelijk, omdat ze zijn gemaakt van gerecyclede materialen. De vlonderplanken van Compoziet zijn voorzien van een co-extrusion beschermlaag, die er voor zorgt dat de planken nóg langer mee gaan dan de planken zonder deze laag. Meer over het herkennen van de kwaliteit lees je hier.

Meer blogs