Composiet schuttingen

Design.

Wij bewijzen dat een schutting niet alleen maar functioneel, maar ook mooi kan zijn. Onze houtcomposiet materialen laten zich nauwelijks onderscheiden van echt hout. En dat blijft ook zo.

Tip: Voor een rotsvast resultaat gebruik je een volle zak snelbeton per tuinpaal. Doe voor het storten een (vuilnis) zak om de onderzijde van de tuinpaal. Zo voorkom je direct contact tussen het aluminium en het beton. De zak snijd je na het storten strak af.

Voordelen.

  • 1) Genuanceerde kleurverschillen voor een natuurlijke uitstaling
  • 2) Eenvoudig hoger, lager of smaller te maken
  • 3) Blijvend loodrecht dankzij de aluminium tuinpalen

Tip: Zorg ervoor dat de onderste schuttingplanken allemaal op exact dezelfde hoogte beginnen. Zo zorg je ervoor dat de schuttingplanken horizontaal mooi uitgelijnd worden over de gehele lengte van de schutting.

Montagemateriaal.

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een Compoziet schutting leveren wij enkel oerstevige zwarte aluminium tuinpalen. Deze zijn 3 meter lang, zodat ze ver genoeg de grond in kunnen en de schutting stevig blijft staan. Bij de tuinpaal zit er altijd een afdekkapje en een afdekstrip inbegrepen

De schutting wordt geleverd met een stevig aluminium onder- en bovenprofiel die in de aluminium tuinpaal gehangen kunnen worden. Losse schuttingplanken zijn ook verkrijgbaar.

Montagemateriaal

Offerte.

Vraag binnen vijf minuten een vrijblijvende offerte aan voor jouw nieuwe schutting.

Aanvragen

Samples.

Bestellen

De mooiste composiet schuttingen koop je bij Compoziet

Bij het kopen van een schutting wil je jezelf verzekeren van kwaliteit. Hoe mooi is het dan om kwaliteit tegen een scherpe prijs te krijgen? Een composiet schutting van A-kwaliteit koop je bij Compoziet voor een enorm scherpe prijs. Al onze schuttingen zijn speciaal geselecteerd, samengesteld en zijn voorzien van een co-extrusion beschermlaag. Deze beschermlaag waarborgd de kwaliteit. Ook zorgt deze beschermende laag voor een geheel natuurlijke uitstraling van jouw composieten schutting,  is er geen onderhoud nodig en gaat de schutting gegarandeerd langer mee. Wij vertellen je hier graag meer over.

De voordelen van een composiet schutting

Een composiet schutting kent enorm veel voordelen. Het belangrijkste voordeel voor iedereen is het onderhoudsvrije aspect er van. Wanneer je een schutting van composiet koopt, koop je een schutting zonder onderhoud. En dat is iets wat iedereen wilt. Je wilt tenslotte altijd kunnen genieten in de tuin zonder dat je tegen een verouderde schutting aan kijkt of eentje waar weer een pot beits overheen moet. Met een composieten schutting is dit niet nodig.

Zoals eerder al aangehaald zijn alle schuttingen van Compoziet beschermd met een co-extrusion beschermlaag. Dit is een beschermlaag die de composiet kern van de plank afschermd. Hierdoor krijgt vocht geen kans bij de houtvezels en, misschien wel het belangrijkste voordeel hiervan, blijft de kleur altijd goed. De co-extrusie beschermlaag zorgt er namelijk voor dat UV-licht niet tot de kern door kan dringen en er dus geen verkleuring op kan treden. Hierdoor zul jij dus altijd de mooiste schutting van de buurt hebben!

Het verwerken van houtcomposiet is erg eenvoudig. Dit is op dezelfde manier te doen als bij een schutting van hout. Het inkorten van de planken kan eenvoudig met een afkortzaag en fijn zaagblad. Schroeven in de planken is bij onze schuttingen niet nodig, wij gebruiken namelijk een stevig systeem met aluminium palen.

Wat kost een composiet schutting?

Een composiet schutting is in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. De prijs hangt af van kwaliteit, de hoogte en een eventuele tussenhandel. Bij Compoziet bieden wij altijd de scherpst mogelijke prijs! Wij vinden namelijk dat kwaliteit betaalbaar moet zijn voor iedereen. Wij kunnen onze prijzen scherp houden, omdat er geen sprake is van enige tussenhandel. Bij Compoziet koop je namelijk direct bij de importeur van de materialen. En de kwaliteit die wij leveren is hoog, echt hoog. Wil je deze kwaliteit van de schutting eerst zelf ervaren voordat je composiet schutting koopt? Bestel dan een sample, deze heb je binnen 1 tot 3 werkdagen in huis.

Benieuwd hoe je kwaliteit kunt herkennen? Lees er hier meer over.

Welke schutting gaat het langst mee?

Een schutting van composiet met co-extrusion beschermlaag gaat het langst mee van alle schuttingen in de markt. Deze schuttingen zijn namelijk volledig onderhoudsvrij en zullen niet gaan rotten of schimmelen. Verkleuren is vanwege de extra beschermende laag niet mogelijk, de uitstraling zal dus altijd als nieuw blijven. Bij Compoziet leveren wij uitsluitend schuttingen met deze beschermende laag.

Hoe plaats je een composiet schutting?

Zelf een composiet schutting plaatsen is eenvoudig, lees hiervoor onze montagehandleiding. In de montagehandleiding leggen wij in 4 stappen uit hoe je een stabiele composiet schutting zelf plaatst. De montage is erg eenvoudig. Belangrijk is om je van te voren goed in te lezen, de keuze te maken tussen een normale schutting of een schutting van 2 meter hoog, de juiste gereedschappen klaar te leggen en de tijd er voor te nemen.


Ben je klaar met de montage van de schutting? Deel dan een mooie foto met ons van het eindresultaat. Montagetips? Deel deze via ons contactformulier.